Skip to the content

Haagse Baan van start dankzij FRED

In de Haagse wijk Laakhaven bouwt PIKE Vastgoed de ‘Haagse Baan’: een bedrijfsverzamelgebouw voor kleine ondernemers. De units zijn te koop vanaf € 59.000,-. Het doel is om bijvoorbeeld de hovenier, het schoonmaak bedrijf, het atelier of de stukadoor weer terug te halen naar het centrum van de stad. Dankzij de lening uit FRED kon de bouw beginnen.

 

“Het idee is om voor kleine ondernemers betaalbare huisvesting te ontwikkelen in het centrum van de stad”, vertelt Pike Fabriek, directeur van PIKE Vastgoed. “Nu zijn zij vaak verbannen naar de randen van de stad. Door multifunctionele en betaalbare units te realiseren, komen ze weer terug in de stad.”

Units beschikbaar in het najaar

De bouw is inmiddels gestart en naar verwachting zijn de units in het najaar beschikbaar voor de ondernemers. Deze ondernemers kunnen, als zij voldoen aan de voorwaarden, overigens ook een aanvraag doen voor een lening uit FRED. Fabriek: “Veel kopers hebben het geld direct beschikbaar, maar als dat niet het geval is, kunnen zij een aanvraag doen.”