Skip to the content

Haagse locatie zoekt ondernemer

Een fysieke plek voor sociaal en duurzaam ondernemen. Een eigen stekkie, een mooie nieuwe locatie in Den Haag. Dat wilde Ian Smeyers en zijn vrouw Chantal, die met zijn glazenwassersbedrijf uit ‘zijn kantoor’ groeide. Zijn omgebouwde garage was toe aan vervanging, zijn bedrijf aan een volgende stap. Een nieuwe stap, een stap die geld koste maar ook noodzakelijk was. “Ik wilde in ieder geval niet zo’n koekblik met een wenteltrap. Het moest iets bijzonders zijn.”

 

Ian vond uiteindelijk een pand op de Binckhorst in Den Haag. “Lekker dicht bij de snelweg, met een loods en genoeg vergaderruimte.” Het pand is zelfs zo groot dat er nog meer bedrijven in passen. Het idee voor de Werkfabriek is geboren.

Samen lokaal sterk

Het plan kan niet meteen op de medewerking van financiers rekenen. “We wilden een huurpand opknappen. Daar gaat een bank echt geen geld in steken.” Van het Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED) krijgt Ian wel een lening. Eerst voor de verbouwing, later – samen met de Rabobank – voor de aanschaf van het pand. “Zonder de steun van FRED was de Werkfabriek nooit van de grond gekomen.”

De Werkfabriek Den Haag - FRED - SVn De Werkfabriek Den Haag - FRED - SVn

Met de juiste partijen om tafel lukte het de pionier zijn plannen te realiseren en zijn droom waar te maken. Het resultaat? Een industrieel en creatief ingericht pand met een bont gezelschap van professionals die samen en apart werken. Het Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED) bracht het ontbrekende puzzelstukje. Een financiering vanuit het lokale fonds opende de deuren voor de Werkfabriek op de Brinkhorst.

FRED voor Haagse ondernemers

Wilt u zich als ondernemer vestigen in Den Haag? Een (nieuw) pand bouwen, inrichting of een bedrijfsruimte herontwikkelen voor uw onderneming? Het Fonds Ruimte en Economie Den Haag kan u daarbij helpen! Van de ontwikkeling van nieuwe werk- en bedrijfslocaties tot het transformeren van (leegstaande) winkelruimtes naar bedrijfsruimten. Kantoren, ateliers en werkplaatsen. FRED biedt maatwerk financieringsoplossingen voor uw Haagse locatiedroom.