Skip to the content

Voor ondernemend Den Haag

Investeren in (de aantrekkelijkheid van) bedrijfsruimtes in Den Haag. Zowel voor de verbouwing van bestaande ruimtes, als voor nieuwbouw of de aankoop van een bedrijfspand. Dat is wat FRED doet. En met succes. Maar dat doen we niet alleen.

 

Goed voorbeeld doet volgen

Fi-compass, een platform over Europese financiële instrumenten die worden aangeboden door de Europese Investeringsbank (EIB), bezocht twee mooie voorbeeld projecten die, dankzij de Europese samenwerking, met behulp van een financiering uit het fonds FRED tot stand zijn gekomen. Het laat de toegevoegde waarde van het fonds en de Europese samenwerking zien.

Bedrijfshuisvesting Waldorpstraat

 

Deze korte video illustreert hoe de stadsontwikkeling in een industriegebied als de Waldopstraat wordt ondersteund dankzij de bijdrage van EFRO-financieringsinstrumenten. In dit gebied, rondom het spoor van Den Haag, is het voor ondernemers soms lastig om zich goed te vestigen. Vanwege geluidsoverlast of een vervuilde grond. Met hulp van FRED bouwden een aantal Haagse ondernemers hier hun nieuwe bedrijfspand. Hiermee werd de Waldopstraat en daarmee de hele Spoorzone aantrekkelijker voor ondernemers én omwonenden.

De Boomhuttenclub

 

De Boekhorststraat was vroeger dé winkelstraat van Den Haag, maar kampte met een minder imago. Tijd voor een positieve verandering dachten de oprichters van de Boomhuttenclub. Deze korte video laat zien hoe Haagse inwoners nu kunnen genieten van een moderne, rustige en veilige binnenspeeltuin, waar een familiecafé is gebouwd dankzij een lening van FRED, een EFRO-financieringsinstrument.