Skip to the content

Betrokken partijen

FRED is een initiatief van de gemeente Den Haag. Het fonds wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). SVn is fondsmanager van FRED.

Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag heeft geconcludeerd dat het aanbod van bepaalde vestigingsplekken niet voldoet of in onvoldoende mate aanwezig is. Er is behoefte aan kleinschalige kantoorruimte, praktijkruimte en bedrijfsruimte. De ambitie van de gemeente richt zich met name op de transformatie van (verouderde) bedrijfs- en kantoorpanden en winkels.

SVn

Als maatschappelijk partner is Stichting Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten (SVn), trotse fondsmanager van de succesvolle JESSICA-fondsen: ED, FRED en SOFIE. Samen met overheden biedt SVn diverse financieringsmogelijkheden om verduurzaming mogelijk en aantrekkelijk te maken. 

Kansen voor West

Kansen voor West is het samenwerkingsverband van de vier randstadprovincies (Noord- en Zuid-Holland, Utrecht en Flevoland) en de vier grote steden Amsterdam, Den Haag, Rotterdam en Utrecht. Deze acht hebben een gezamenlijk programma om de regionale economie in de Randstad een innovatieve impuls te geven. Dit gebeurt door het geven van subsidies aan het bedrijfsleven in de regio. Het programma wordt voor een belangrijk deel gefinancierd door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). 

Kansen voor West

Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling

Het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling van de Europese Unie zet zich in voor de ontwikkeling en structurele aanpassing van achtergebleven regio’s in Europa. In Nederland richt het EFRO zich op het versterken van de regionale concurrentiekracht en het vergroten van de werkgelegenheid.

JESSICA

JESSICA (Joint European Support for Sustainable Investment in City Areas) is onderdeel van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO), dat zich specifiek richt op de ontwikkeling en structurele aanpassing van achtergebleven stedelijke gebieden. Ook het Energiefonds Den Haag (ED) en het Stadshavens Ontwikkelingsfonds voor Innovatie en Economie (SOFIE) maken deel uit van JESSICA.

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag

088 253 95 00
Ma-do: 08.30 - 17.30 uur 
Vr: 08.30 - 17.00 uur

FRED@SVn.nl
Voor vragen en opmerkingen.