Skip to the content

Over het fonds

Het Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED) speelt in op de toenemende vraag naar kleinere bedrijfsruimtes in Den Haag. Zo draagt dit fonds bij aan een aantrekkelijk ondernemingsklimaat en een gezonde economie.

Wat doet FRED?

FRED investeert met behulp van aanvullende leningen in (de aantrekkelijkheid van) bedrijfsruimtes in Den Haag. Zowel voor de verbouwing van bestaande ruimtes, als voor nieuwbouw of de aankoop van een bedrijfspand is financiering vanuit FRED een uitkomst.

FRED financiert Haagse projecten in:

- Den Haag Centrum
- Scheveningen
- Haagse Hout
- Escamp
- Laak
- Binckhorst
- De Transformatorgebieden rondom de stations
*Den Haag Centrum, Scheveningen, Haagse Hout, Laak en Escamp behoren ook tot de zogenoemde GTI gebieden.

Voorbeelden van investeringen:

  • (Her)ontwikkeling van werkplekken (zoals kantoren) voor mkb of sociale bedrijvigheid, uitbreidings- en/of onderzoekslocaties
  • Omzetting van leegstaande of verouderde winkelpanden naar bedrijfsruimte, kantoor of atelier

Ben je ondernemer en zie je een mooie kans voor een project, maar komt het moeilijk tot stand? Bekijk de voorwaarden en doe een beroep op FRED.

 Let op: FRED investeert uitsluitend in rechtspersonen, coöperatieve verenigingen en commanditaire vennootschappen.

Het duurzame karakter van FRED

FRED heeft een revolverende werking. Dit betekent dat de betaalde rente en aflossing terugstromen in het fonds. Het geld komt op die manier opnieuw beschikbaar voor nieuwe leningen. Zo kan FRED met hetzelfde geld meerdere projecten financieel ondersteunen.

Betrokken partijen

Het Fonds Ruimte en Economie Den Haag (FRED) is een initiatief van de gemeente Den Haag. Het fonds wordt mede mogelijk gemaakt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling (EFRO). FRED behoort samen met het Haagse fonds ED en het Rotterdamse fonds SOFIE tot de succesvolle JESSICA fondsen. SVn is fondsmanager van deze JESSICA fondsen.

Heb je een vraag?

Wij helpen je graag

088 253 95 00
Ma-do: 08.30 - 17.30 uur 
Vr: 08.30 - 17.00 uur

FRED@SVn.nl
Voor vragen en opmerkingen.