Skip to the content

De Werkfabriek

In industriegebied de Binckhorst is met behulp van een financiering door FRED een unieke plek om samen te werken gerealiseerd: de Werkfabriek.

Van Print naar Werk

Het pand van de Werkfabriek is in 1990 gebouwd. Het was oorspronkelijk een printfabriek. Met hulp van het fonds werd de Werkfabriek in 2016 volledig verbouwd: er zijn prachtige kantoorunits, vergaderruimtes en werkplekken gerealiseerd.

Op een totale gebruiksoppervlakte van 1251 m2 kunnen ondernemers een flexibele of vaste werkplek huren, samenwerken en inspiratie opdoen. Vooral creatievelingen huren er hun werkplek. Voorbeelden van Werkfabriek-leden zijn grafisch vormgevers, architecten, tech- en productontwikkelaars. Binnen de Werkfabriek wordt zelfs gesproken over een ware community. Hun missie? Een wereld waarbij er op een laagdrempelige manier kennis wordt overgedragen, elkaars netwerken worden ingezet en duurzame verbindingen ontstaan.’

 

Sociale huiskamer

Naast het huren van een werkplek, is het ook mogelijk een vergaderruimte te boeken. De verschillende ruimtes zijn geschikt voor regulier overleg, maar ook voor een training, workshop, brainstormsessie of borrel. Zelfs catering kan worden bijgeleverd. Met haar open en eerlijke sfeer voelt de Werkfabriek als een huiskamer en is het dé plek voor sociaal ondernemers in Den Haag.

Meer weten over dit project? Bekijk de website.