Skip to the content

PIKE Vastgoed

In de Haagse wijk Laakhaven heeft PIKE Vastgoed de Haagse Baan gebouwd: een bedrijfsverzamelgebouw voor kleine ondernemers. Dit project werd mede mogelijk gemaakt door FRED. Het gebouw biedt een werkplek aan verschillende kleine ondernemingen, voornamelijk afkomstig uit de creatieve sector.

Zo werkt het
Veel ondernemers zijn op zoek naar een werkplek, maar kunnen niets vinden dat bij hen past. PIKE Vastgoed lost dit probleem op door een kavel te zoeken en beschikbaar te stellen. Ondernemers worden samengebracht en kopen ieder hun eigen deel van dit kavel. Bij voldoende verkoop, wordt hier een bedrijfsverzamelgebouw neergezet waarin iedere koper een eigen kantoor krijgt. Niet zomaar een kantoor, maar een persoonlijk ontworpen werkplek.

De Haagse Baan
Dit gebeurde ook bij de Haagse Baan. Al vroeg in het ontwerpproces mocht iedere gebruiker de individuele wensen uitspreken. Meer glas of extra geluidsisolatie? Een hoog of juist een laag plafond? De keuze was aan de ondernemer. PIKE verzamelde alle voorkeuren en paste die toe in de bouw. Het resultaat: een duurzaam en uniek gebouw, maar vooral ook een nieuw centrum met enthousiaste, samenwerkende gebruikers.

Meer weten over dit project? Bekijk de website.

Update 1-7-2017

Het project van Pike Vastgoed B.V. is opgeleverd en Pike Vastgoed heeft ook de lening van FRED inmiddels al volledig afgelost. Met deze aflossing kan FRED de gelden opnieuw aanwenden om nieuwe leningen te verstrekken aan nieuwe initiatieven.