Skip to the content

Urban Farmers

Op de 6e en 7e etage (het dak!) van voormalig kantoorcomplex De Schilde midden in Den Haag, kweekt Urban Farmers sinds mei 2016 vis en groente. De stadsboerderij ligt aan de rand van de Haagse wijk Transvaal, omringd door lage rijtjeshuizen, autosloperijen en een moskee. In een voormalige Philips-fabriek, waar ooit televisies werden gemaakt.

Ruimte voor landbouw in de stad

Op het dak van het kantoor (1200m2) groeien tomaten en worden verschillende soorten sla, kruiden en aubergines geteeld. Een verdieping lager zwemmen tilapia’s (400m2) en in een derde ruimte zijn groenten en vis te koop, net als chutneys en hartige taartjes.

De Urban Farmers is koploper als het gaat om duurzame voedselproductie in de stad. Het project is mede mogelijk gemaakt met een bijdrage van FRED.

Update 3 juli 2018

Helaas is op 3 juli 2018 UF De Schilde BV failliet verklaard. Daarmee is een einde gekomen aan de activiteiten van Urban Farmers op het dak van het gebouw De Schilde in Den Haag. FRED is mede-eigenaar en financiert het gebouw De Schilde en onderzoekt in samenspraak met de gemeente naar een nieuwe invulling van dit deel van het gebouw.